מתכון לפיצה טעימה ומהירה – ולממהרים שבנינו קיימת אופציה לשימוש ברוטב קנוי אבל אם בא לכם להשקיע מצורף גם המתכון לרוטב ביתי וטעים 🙂
צירפנו סרטון שימחיש את ההכנה שתוכלו לעקוב אחריו כדי להכין בקלות ובמהירות את הבצק!
מתכון לפיצה – רכיבים:
לבצק-
250 גרם קמח
5 גרם שמרים
1/2 כפית מלח
1 כוס מים
שמן זית
לרוטב- (ניתן להשתמש ברוטב קנוי במקום להכין בבית, אך תמיד עדיף רכיבים ביתיים לטעם עשיר ואותנטי)
שמן
3 עגבניות
2 שיני שום כתוש
מים
רסק עגבניות
מלח
פלפל
חצי כפית סוכר
מתכון לפיצה – אופן ההכנה:
לקערה גדולה מכניסים 250 גרם קמח מנופה,5 גרם שמרים 1/2 כפית מלח וכוס מים ומערבבים בעזרת מיקסר.
לאחר הערבוב מוסיפים 3 כפות של שמן זית ומערבבים שוב.
נותנים לבצק לנוח 5 דקות,
לאחר מכן מבריקים אותו שוב בשמן זית ומכסים במגבת, ששומרת על החום בכדי שהבצק יוכל לנוח ולתפוח במשך שעתיים.
לאחר שעתיים מוציאים את הבצק מהקערה, מקמחים את משטח העבודה, מניחים עליו את הבצק ומתחילים לרדד בעזרת מערוך (יש לשים לב שאם הבצק דביק כדאי לקמח גם את המערוך לפני הרידוד).
לאחר שהבצק מרודד (לא דק מדיי ולא עבה מדיי!), מחוררים אותו בעזרת מזלג לכל אורכו ורוחבו (כפי שתוכלו לראות בסרטון).
וכעת, הבצק שלנו מוכן!
מורחים על הבצק רוטב פיצה (מי שלא רוצה להכין רוטב פיצה בבית יכול להשתמש ברוטב פיצה קנוי)
הבטחנו מתכון לפיצה קצר, עמדנו בהתחייבות? 🙂
מי שבחר להכין רוטב בבית-
בסיר קטן על הגז, מוזגים 3 כפות שמן ומכניסים 2 שיני שום, קוצצים 3 עגבניות טריות כמה שיותר דק ומכניסים לסיר, מוסיפים חצי כוס מים (פושרים) ומביאים לרתיחה,
מוסיפים חבילת רסק עגבניות ומוסיפים מלח פלפל וסוכר ומערבבים.
מביאים לרתיחה וכשהרוטב חם סוגרים את הגז
יש לשים לב שהרוטב לא מוצק מדי ולא נוזלי מדי, במידה ויצא לנו רוטב מוצק מוסיפים מים בהדרגה ובכמות קטנה, במידה והוא נוזלי מוסיפים קצת רסק עגבניות.
מורחים את הרוטב על הבצק , מגרדים גבינת מוצרלה/גבינה צהובה ומפזרים על הפיצה, מוסיפים תוספות שאנחנו אוהבים
ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 15-20 דקות עד שהגבינה משחימה,
מוציאים את הפיצה ונהנים מכל ביס!
בתאבון!
אם סיימתם להכין את הפיצה ובא לכם קינוח – אירגנו לכם מתכון לפנקייק מהיר, קליק וכמובן טעים.