מתכון לפנקייק
מתכון לפנקייק קליל ומהיר להכנת פנקייקים ביתיים רכים נימוחים ומפנקים, עם מצרכים שיש לכולנו בבית!
צירפנו גם סרטון שימחיש את ההכנה שתוכלו לעקוב אחריו כדי להכין בקלות ובמהירות
לפני המתכון, מספר תשובות לשאלות ששוות קריאה לפני ההכנה 🙂
איך יודעים מתי להפוך את הפנקייקים?
פנקייקים צריכים להטגן בחום בינוני במחבת שטוחה,כאשר מופיעות בועות בחלק העליון של הפנקייק במחבת וכאשר הקצוות משחימים עלינו להפוך את הפנקייק!
הפנקייק האולטימיטיבי צריך להיות חום בהיר מכל צד.
האם אפשר להכניס תוספות כמו אוכמניות או שוקולד צ'יפס לתוך הבלילה של הפנקייק?
כן כמובן! ניתן להכניס תוספות טעימות כמו אוכמניות או שוקולד צ'יפס לתוך הבלילה לפני שיוצקים אותה למחבת.
מה ניתן להגיש לצד הפנקייקים שלנו?
סירופ מייפל יהווה את ההגשה הקלאסית אך אם אנחנו רוצים להתפנק קצת יותר.. רבים מוסיפים חמאה מלמעלה שמרככת ועושה את הפנקייקים נימוחים ומפתים עוד יותר 🙂
אפשר כמובן להוסיף בצד פירות טריים וקצפת או סירופים וממרחים בטעמים שונים כמו שוקולד, ריבה, ריבת חלב וכל מה שעושה לנו טעים ונעים בפה!
יאללה בואו נכין את הפנקייק!
מתכון לפנקייק – רכיבים:
- 1 ביצה
- 2 כפות סוכר
- 3/4 כוס חלב
- 1 כוס קמח
- 3/4 כף אבקת אפייה
- 1/4 כף מלח
- 2 כפות שמן
- חמאה לשימון המחבת
סרטון להמחשת הפעולה
מתכון לפנקייק – אופן ההכנה
לוקחים קערה גדולה.
שוברים ביצה אחת, מוסיפים 2 כפות סוכר וטורפים בעזרת מטרפה ידנית.
מוסיפים 3/4 כוס חלב וטורפים שוב.
מנפים לתערובת כוס של קמח , 3/4 כף של אבקת אפייה ו1/4 כף מלח.
טורפים ומוסיפים 2 כפות שמן, טורפים בפעם האחרונה עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
מחממים מחבת עם חמאה.
יוצקים את התערובת, מחכים שיווצרו בועות והצדדים ישחימו והופכים את הפנקייק.
לאחר שהופכים בודקים ששני הצדדים שחומים ומוכנים 🙂
מוסיפים סירופים, קצפת וכל מה שעולה על רוחינו ונהנים!
בתאבון!!
אם בא לכם לשלב את הפנקייק בארוחה מפנקת – קבלו מתכון לפיצה.
ואם אתם בכלל רוצים לפנק – קבלו מתכון לעוגת שוקולד טעימה.