זה מסוג הימים שבא לכם להתפנק במשהו מתוק אבל לא מושחת מדיי, שלא תרגישו שהגזמתם? עוגת גזר היא הפתרון, קלה מאוד להכנה, בריאה וטעימה!
צירפנו גם סרטון שימחיש את ההכנה שתוכלו לעקוב אחריו כדי להכין בקלות ובמהירות ?
עוגת גזר – רכיבים:
- 3 גזרים
- 3 ביצים
- 3/4 כוס שמן
- 2 כוסות קמח
- 1 וחצי כוס סוכר
- 1 כף אבקת אפייה
*למי שרוצה לשדרג ולהכין ציפוי שוקולד (הסבר מצורף בהמשך המתכון):
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קקאו
- 1/4 כוס חלב
- 50 גרם חמאה
סרטון להמחשת הפעולה
עוגת גזר – אופן ההכנה:
- קולפים 3 גזרים וחותכים אותם לחתיכות גסות, מכניסים לבלנדר, לפני הערבוב מוסיפים 3 ביצים ו3/4 כוס שמן וטוחנים בבלנדר.
- לקערה נפרדת, מנפים 2 כוסות קמח 1.5 כוס סוכר וכף אבקת אפייה ומערבבים בעזרת כף.
- מוסיפים את הבלילה הטחונה מהבלנדר שהכנו קודם ומערבבים עם כף עד שנוצרת בלילה כתומה ואחידה.
- שופכים את הבלילה לתבנית אפייה ומכניסים לאפיה בתנור ל45 דקות בחום של 180 מעלות.
- בגלל שהצבע כתום ולא ניתן לדעת במדויק מתי העוגה משחימה, כדאי להשתמש בקיסם שיניים, נועצים אותו במרכז העוגה ואם הוא יוצא נקי לגמרי העוגה מוכנה!
- *שדרוג מומלץ- כיסוי העוגה בציפוי שוקולד ישדרג את הטעם בכמה רמות ויהפוך את העוגה ליפה יותר, למי שמעוניין: בסיר קטן שמים כוס סוכר, כוס קקאו 1/4 כוס חלב ו50 גרם חמאה וממיסים הכל ביחד על אש נמוכה ומערבבים.
- כשהתערובת מתחילה לרתוח אפשר לסגור את הגז ולתת לה להצטנן כדקה, לאחר מכן שופכים אותה על העוגה ומצפים.
בין אם בחרנו לצפות את העוגה ובין אם לא, אתם לא תפסיקו "ליישר" אותה!
בתאבון! 🙂
מאפייני המתכון
שם המתכון
עוגת גזר
שם הכותב
רואיק
התפרסם בתאריך
זמן ההכנה
משך הבישול
סה"כ זמן ההכנה והבישול
דירוג ממוצע