עוגיות חמאה קטנות טעימות ונמסות בפה שקל להכין וכיף לאכול!
מתכון עוגיות חמאה – צירפנו גם סרטון שימחיש את ההכנה שתוכלו לעקוב אחריו כדי להכין בקלות ובמהירות ?
עוגיות חמאה – רכיבים:
ל60 עוגיות קטנות
- 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1/2 (60 גרם) כוס אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 (250 גרם) כוסות קמח
*למי מאיתנו שמחפש שדרוג פשוט אך טעים בעוגיות ניתן להוסיף קינמון/סוכר על העוגיות לפני האפיה לקבל טעם שונה במקצת – לפני ההכנסה לתנור מפזרים קינמון וסוכר או אחד מהם על העוגיות ואופים 🙂
אם בא לכם גם עוגיות טחינה בנוסף – לחצו כאן.
עוגיות חמאה – סרטון להמחשת הפעולה:
עוגיות חמאה אופן ההכנה:
- שמים את החמאה (בטמפרטורת החדר) בקערה ומעבדים עם מיקסר עד שמתקבל קרם אחיד.
- מוסיפים את אבקת הסוכר ואת תמצית הוניל וממשיכים לערבב עם המיקסר עוד כמה דקות עד שמתקבל קרם אחיד מאוד ויחסית בהיר
- מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים עם כף עד שהוא נטמע בתערובת והתערובת חלקה ואחידה.
- לוקחים שתי תבניות אפיה ומניחים עליהם נייר אפיה.
- מכניסים את התערובת שנוצרה לתוך שקית זילוף רצוי עם צנטר כוכב גדול, ומזלפים את התערובת לכוכבים קטנים (או באיזה צורה או גודל שתרצו).
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים בחום של 180 מעלות ל10-12 דקות או עד שהתחתית של העוגיות הופכת לחומה מהצדדים.
- מניחים את העוגיות להצטנן באוויר במשך כמה דקות ואז כשהן קשות לגמרי מרימים אותן מהתבנית ומניחים אותן על תבנית רשת (כך יוכלו להתקרר גם מלמטה).
- מוזגים כוס קפה ולא מפסיקים לטבול את העוגיות ולנשנש!!
בתאבון 🙂
מאפייני המתכון
שם המתכון
עוגיות חמאה - מתכון קליל ומהיר
שם הכותב
רואיק
התפרסם בתאריך
זמן ההכנה
משך הבישול
סה"כ זמן ההכנה והבישול
דירוג ממוצע