עוגת בננות אוורירית בהירה ורכה למי שחפצה נפשו ובטנו בעוגה חמה נימוחה וחורפית לימים הקרירים,
עם טעם בננות ממכר ובלי צורך לקנות הרבה בננות – 2 בננות והעוגה בדרך אליכם.
רק להצטייד במיקסר ובחומרים בסיסיים והיא מוכנה!
צירפנו גם סרטון שימחיש את ההכנה שתוכלו לעקוב אחריו כדי להכין בקלות ובמהירות ?
עוגת בננות – רכיבים:
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס חמאה מומסת
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 ביצים
- 2 כוסות קמח
- 2 וחצי כפיות אבקת אפייה
- 1/2 (וכפית) כוס חלב
- 2 בננות
סרטון להמחשת הפעולה:
עוגת בננות – אופן ההכנה:
- משמנים תבנית אפיה ומרפדים אותה בנייר אפיה.
- לקערה גדולה מכניסים כוס סוכר ומוסיפים חצי כוס חמאה נמסה.
- מערבלים בעזרת מיקסר על מהירות בינונית עד שהעיסה נעשית בהירה ואוורירית.
- מוסיפים 2 כפיות של תמצית וניל וביצה אחת וחוזרים לערבל עם המיקסר עד שהעיסה נעשית אחידה וקרמית.
- להוסיף את הביצה הנוספת ולהמשיך בערבול.
- לסנן אל התערובת 2 כוסות קמח ו2 וחצי כפיות אבקת אפייה.
- מערבלים שוב בעזרת המיקסר , מוסיפים 1/4 כוס חלב וממשיכים לערבב במהירות בינונית.
- מוסיפים עוד 1/4 כוס + כפית חלב תוך כדי הערבוב.
- מועכים בננות (רצוי בשלות ורכות), בכמות של כוס ומכניסים אותן לתערובת המוכנה, מערבלים שוב. יש לשים לב בשלב זה לא לערבב את הבלילה יתר על המידה.
- שופכים את התערובת לתבנית המוכנה.
- מכניסים לתנור מחומם מראש על 170 מעלות ואופים למשך קרוב לחצי שעה, עד שהעוגה משחימה מלמעלה.
- נותנים לעוגה להצטנן באוויר למשך 10 דק' , חותכים ומגישים.
ניתן (ואף רצוי) לפדר את העוגה מלמעלה עם אבקת סוכר, אך למי שלא אוהב העוגה טעימה גם ככה!
בתאבון 🙂
למעבר למתכונים נוספים של עוגות קלילות וטעימות – לחצו כאן >>
מתכוני עוגות וקינוחים נוספים:
- מתכון לפנקייק – לחצו למעבר למתכון >>
- עוגת תפוזים – לחצו למעבר למתכון >>
- עוגיות טחינה – לחצו למעבר למתכון >>
- עוגיות חמאה – לחצו למעבר למתכון >>
- מתכון לעוגת שוקולד – לחצו למעבר למתכון >>
מאפייני המתכון
שם המתכון
עוגת בננות
שם הכותב
אור
התפרסם בתאריך
זמן ההכנה
משך הבישול
סה"כ זמן ההכנה והבישול
דירוג ממוצע