עוגת תפוחים מהממת ביופייה (וגם בטעמה) עם חתיכות תפוחים טריים!
למי שמעוניין בעוגה קוצרת מחמאות וטעימה ברמות!
צירפנו גם סרטון שימחיש את ההכנה שתוכלו לעקוב אחריו כדי להכין בקלות ובמהירות ?
עוגת תפוחים – רכיבים:
- 4 תפוחי עץ אדומים
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית קנמון
- 1/4 כפית מלח
- 2 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כפות מיץ תפוחים
- 1/2 כוס חמאה מומסת
- אבקת סוכר
סרטון להמחשת הפעולה:
עוגת תפוחים – אופן ההכנה:
- מקלפים 4 תפוחים אדומים וחותכים אותם לקוביות בגודל 2.5 סנטימטר כל אחת (בערך).
- לקערה מכניסים כוס קמח (125 גר'), כפית אבקת אפייה, כפית קינמון ו1/4 כפית מלח, מערבבים את כל החומרים עם כף ומשאירים אותה בצד.
- בקערה נפרדת מקציפים בעזרת מיקסר 2 ביצים עד שהתערובת הופכת לבהירה ותפוחה.
- לתערובת הזו מוסיפים 3/4 כוס סוכר (150 גר') ומערבבים עם המיקסר פעם נוספת למשך 1-2 דקות.
- מוסיפים 1 כפית תמצית וניל ו3 כפות של מיץ תפוחים, מוסיפים 1/2 כוס חמאה מומסת (115 גר') ושוב מערבבים עד שכל החומרים לא נראים לעין והתערובת בהירה ואחידה.
- מוסיפים לקערה את תכולת הקערה השניה (זו עם הרכיבים היבשים), ומערבלים במיקסר עד לאחידות מוחלטת של החומרים.
- מוסיפים לבלילה את חתיכות התפוחים שחתכנו בהחחלה ומערבבים עם כף לתוך התערובת.
- שופכים את התערובת לתבנית אפייה ומכניסים לתנור בחום של 175 מעלות למשך 35-40 דקות עד שהעוגה משחימה,
- מניחים את העוגה בחוץ לצינון למשך 10-15 דקות.
- מפזרים את העוגה באבקת סוכר מלמעלה.
אנחנו יודעים שהבית התמלא בריח מגרה ואתם כבר לא יכולים להתאפק, אז הגיע הזמן לפרוס את העוגה ולהתחיל לאכול!
בתאבון 🙂
למעבר למתכונים נוספים של עוגות קלילות וטעימות – לחצו כאן >>
מתכוני עוגות וקינוחים נוספים:
- מתכון לפנקייק – לחצו למעבר למתכון >>
- עוגת תפוזים – לחצו למעבר למתכון >>
- עוגיות טחינה – לחצו למעבר למתכון >>
- עוגיות חמאה – לחצו למעבר למתכון >>
- מתכון לעוגת שוקולד – לחצו למעבר למתכון >>
- מתכון לעוגת בננות – לחצו למעבר למתכון >>
מאפייני המתכון
שם המתכון
עוגת תפוחים
שם הכותב
רואיק
התפרסם בתאריך
זמן ההכנה
משך הבישול
סה"כ זמן ההכנה והבישול
דירוג ממוצע