למי לא קרה שחשקה נפשו בלביבה חמה טריה ומלוחה?!
בין אם לחנוכה ובין אם לארוחת ערב קלילה טעימה ומנחמת, קבלו את המתכון הכי פשוט והכי טעים שיש ללביבה מושלמת מתפוחי אדמה!
וגם.. למשקיענים שבנינו שאוהבים להפוך את האוכל שלהם לגורמה- מגוון ממרחים שניתן לשים על הלביבות ולהפוך אותן למגש מתאבנים מנצח!
צירפנו גם סרטון שימחיש את ההכנה שתוכלו לעקוב אחריו כדי להכין בקלות ובמהירות ?
מתכון לביבות – רכיבים:
- 5 תפוחי אדמה
- 1 בצל
- 2 ביצים
- 1/4 כוס פירורי לחם
- שמן
- מלח
*למשדרגים – ממרחים שניתן למרוח על הלביבה (מצורפים רעיונות בסוף המתכון).
לביבות – סרטון להמחשת הפעולה:
מתכון ללביבות – אופן ההכנה:
- מקלפים 5 תפוחי אדמה ולאחר מכן מגרדים אותם בפומפיה, את התערובת המגוררת מכניסים לקערה.
- לאחר מכן מגרדים בצל ומכניסים גם אותו לקערה- את תפוחי האדמה והבצל המגורד מניחים במגבת מבד (כמו חיתול) וסוחטים אותה עד שכל המים שבתפוחי האדמה יוצאים החוצה.
- מחזירים את התערובת לקערה ומוסיפים 2 ביצים 1/4 כוס פירורי לחם ומערבבים.
- במחבת מרתיחים שמן עמוק, לוקחים חתיכות קטנות מהתערובת ומכניסים לטיגון במחבת, לאחר פחות מדקה הופכים את הלביבה (יש לשים לב שהחלק התחתון שלה שהיה בשמן הפך לזהוב, אם לא משאירים אותה עוד קצת).
- לאחר ששני הצדדים טוגנו כמו שצריך הלביבות שלנו מוכנות!
- מפזרים עליהן מלח על פי הטעם.
למשקיענים שבנינו שמעוניינים לשדרג – ניתן למרוח את הלביבות במגוון רטבים ולהפוך אותן לארוחת גורמה של ממש!
לדוגמא: גבינת שמן וסלמון, חרדל ופסטרמה, גבינת חלומי, אבוקדו גבינת פטה, שמנת חמוצה ועוד ממרחים ככל שעולה על רוחכם!
בתאבון!