כשתוקף אותנו רעב קל או שסתם בא לנו לנשנש ואנחנו לא רוצים לזלול משהו משמין ולא בריא,
זה בדיוק המתכון הנכון! כרובית אפויה עם מגוון תבלינים שכל כך פשוט להכין ויוצא נשנוש שלא נתבאס על עצמינו אחרי שנאכל!
צירפנו גם סרטון שימחיש את ההכנה שתוכלו לעקוב אחריו כדי להכין בקלות ובמהירות ?
מתכון לכרובית – רכיבים:
- כרובית גדולה
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- 3 שיני שום
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית אבקת צ'ילי
- מלח
- פלפל
- לימון
*לשדרוג- טחינה
מתכון לכרובית – סרטון להמחשת הפעולה
מתכון לכרובית – אופן ההכנה:
- חותכים כרובית גדולה לחתיכות קטנות (פרחים קטנים) ומכניסים לקערה.
- מכניסים לקערה 3 כפות של שמן זית, 2 כפות של רוטב סויה 3 שיני שום קלופים ומעוכים , חצי כפית של פפריקה חצי כפית כורכום חצי כפית אבקת צ'ילי מלח ופלפל.
- מוסיפים את המיץ של חצי לימון סחוט ומערבבים את הפרחים עם התערובת- עד שכל הפרחים הופכים למלאים בתבלינים.
- על תבנית אפייה מניחים נייר אפייה ומפזרים את פרחי הכרובית.
- מכניסים את התבנית לתנור למשך 35-40 דקות בחום של 220 מעלות.
- במהלך האפייה יש להפוך את הפרחים מפעם לפעם כדי שיוכלו להצלות מכל הצדדים שלהם.
- מוציאים אותם כשהם שחומים ומגרים!
אם רוצים לרענן במקצת את המנה ניתן למזוג טחינה על פרחי הכרובית הצלויים.
אופציה נוספת היא לקחת לימון טרי ולאחר האפייה לסחוט מעט על פרחי הכרובית ולאכול.
לא משנה אם בחרתם לשדרג עם טחינה עם לימון או לאכול אותה ככה, הטעם מושלם, ההכנה פשוטה והכי חשוב בחרתם במאכל סופר בריא!!
בתאבון!